Kwekerij


haagblokkenDe Kleine Plantage is een gespecialiseerde kwekerij van vaste planten, √©√©njarige planten, rozen en clematissen. Bij de kwekerij ligt een grote te bezichtigen tuin en een veelheid aan moerbedden. Wij zijn in eerste instantie tuinmensen en vanuit de interesse voor tuinen zijn we gaan kweken. Dat bepaalt voor een belangrijk deel de keuze van het sortiment. 


Planten moeten het goed doen in borders, moeten een zekere massa hebben. Onze voorkeur gaat uit naar stevige vaste planten met vaak duidelijk uitgesproken bladvormen. We houden van schaduwplanten, zoals rodgersia's, podophyllums, epimediums, helleborussen, pulmonaria's. We houden van planten die ook aantrekkelijk zijn als ze niet bloeien. We houden van het dromerige waas van de grassen. We kweken waar we van houden. Veel van onze planten zijn te zien op de moerbedden, die op verschillende plaatsen op de kwekerij te bewonderen zijn.


( Klik hier voor foto's van de kwekerij. ) 

( Klik hier voor foto's van de moerbedden. )  


Op de kwekerij hebben we de planten, die het goed doen in de zon en halfschaduw geordend naar kleur. Binnen de kleur staan ze zoveel mogelijk op alfabet. We hebben gekozen voor de hoofdkleuren: blauw, roze, geel, rood en wit. 


De schaduwplanten staan in een grote schaduwhal. Hier staan ze alfabetisch gerangschikt op latijnse naam. Naast de vaste planten hebben we een ruime keus in clematissen, en vooral in de maanden maart april en mei ook een grote keus in rozen. Vanaf begin mei gaan we de eenjarige en niet-winterharde planten buiten zetten. 

 


 

 

 


Onze vermelding op https://www.keurmerk.info