BESTE TUINVRIENDEN

 

ONZE TUIN OP DE FLORIADE


MET VEEL PASSIE EN PLEZIER HEBBEN WE BIJNA 40 JAAR KWEKERIJ DE KLEINE PLANTAGE OPGEBOUWD EN GERUND.

Per 3 juli zijn we gestopt om nog gezond en wel van ons pensioen te genieten.

Hartelijk dank voor uw bezoeken aan kwekerij en tuin.


We zijn zeer vereerd dat we op 3 juli van onze vakgenoten de eerste Rob Leopold Penning hebben mogen ontvangen.

Zie het PERSBERICHT hierover.


 


Vrijdagmiddag 1 juli heeft Groei en Bloei ons vereerd met een bezoek en met de uitreiking van de Gouden Speld met oorkonde. 


 


Remco in 't Hof van RTV-Noord heeft over het stoppen van de kwekerij op woensdag 29 juni een kort item gemaakt voor Noord-Vandaag.

Klik op onderstaande foto om het te zien.


 Woonerf De Plantage:

We starten met een nieuw project: 'Woonerf De Plantage'. Op ons terrein komt een woonerf waarop goed nabuurschap en aandacht voor de tuin centraal staan. Er komen negen eigentijdse woningen met een privé kavel binnen de bestaande structuren en met een participatie in de gemeenschappelijke grond en gebouwen. De karakteristieke landschappelijke waarden van de tuin zullen waar mogelijk bewaard blijven. Daar dragen de toekomstige bewoners, van twintigers tot zeventig plussers, samen zorg voor.


TUINONTWERPEN 

Na het stoppen met de kwekerij gaan we wel door met het maken van tuinontwerpen en beplantingsplannen. Op onze website zijn daar voorbeelden van te zien.

Op het ogenblik zijn we onder andere bezig met de Floriade2022 waar wij een border hebben ingericht in het kader van het project "Classics and Future".

Wij vinden de Floriade zeer de moeite waard. Vooral de ecologische tuin van de Wilde Weelde, de tuin van Lageschaar en het paviljoen van Amsterdam en Almere met de naturalistische beplantingen spreken ons zeer aan. Verder is de (alfabetische) collectie van bomen indrukwekkend. Daarbij voor zover mogelijk ook onderbegroeiing op alfabet. Heel mooi kan dat zijn. Aanmelden voor de nieuwsbrief..

                      

ARCHIEF NIEUWSBRIEVEN

Klik hier voor de laatste zeven nieuwsbrieven.Onze vermelding op https://www.keurmerk.info