BESTE TUINVRIENDEN

 GEOPEND VAN WOENSDAG T/M ZATERDAG van 10:00 - 17:00 uur.

DE WEBSHOP IS GESLOTEN. We versturen geen planten meer. 

Van woensdag 15 juni t/m zaterdag 2 juli houden we een 


GROTE UITVERKOOP 


De laatste dag dat we open zijn is zaterdag 2 juli. NB: Cadeaubonnen kunnen tot die datum gebruikt worden. Daarna niet meer! 


Na bijna 40 jaar met passie en betrokkenheid een kwekerij met tuinen gehad te hebben, stoppen we. We richten ons op de toekomst:

We starten met een nieuw project: 'Woonerf De Plantage'. Op ons terrein komt een woonerf waarop goed nabuurschap en aandacht voor de tuin centraal staan. Er komen negen eigentijdse woningen met een privé kavel binnen de bestaande structuren en met een participatie in de gemeenschappelijke grond en gebouwen. De karakteristieke landschappelijke waarden van de tuin zullen waar mogelijk bewaard blijven. Daar dragen de toekomstige bewoners, van twintigers tot zeventig plussers, samen zorg voor.


TUINONTWERPEN 

Na het stoppen met de kwekerij gaan we wel door met het maken van tuinontwerpen en beplantingsplannen. Op onze website zijn daar voorbeelden van te zien.

Op het ogenblik zijn we onder andere bezig met de Floriade2022 waar wij een border inrichten in het kader van het project "Classics and Future".

De border die wij voor 'Classics and Future' op de Floriade hebben gemaakt begint zich goed te ontwikkelen. De border is een mix van onze favoriete vaste planten, eenjarigen, dahlia's en andere niet winterharde planten. De temperatuur is gunstig dus we hebben op 10 mei de eerste vorstgevoelige planten er in gezet.

De borders van de andere zeven ontwerpers beginnen ook duidelijk op stoom te komen.

Op onze eerste ronde over het terrein hebben we vooral de ecologische tuin van de Wilde Weelde bewonderd. Verder is de (alfabetische) collectie van bomen indrukwekkend. Daarbij voor zover mogelijk ook onderbegroeiing op alfabet. Heel mooi kan dat zijn. Zeker bij de B met o.a. Betula species, Brunnera en Berberis. Aanmelden voor de nieuwsbrief..

                      

ARCHIEF NIEUWSBRIEVEN

Klik hier voor de laatste zeven nieuwsbrieven.Onze vermelding op https://www.keurmerk.info