Op stap in 2018

Uitgegeven: 30-11-2017
In 2018 gaan we naar de volgende plantenbeurzen. Alle van hoge kwaliteit.
Voor iedere plantenliefhebber een must.


14, 15 april Pflanzenmarkt am Kiekeberg, Ehestorf, Hamburg

21, 22 april Noordelijke Kwekerijdagen bij Tuingoed Foltz te Meeden

15, 16, 17 juni Internationale Kwekerijdagen te Bingerden

25, 26 augustus  Pflanzenmarkt am Kiekeberg, Ehestorf, Hamburg


ALLE ZONDAGEN IN JUNI OPEN

Uitgegeven: 20-02-2018
We zijn alle zondagen in juni geopend.

9 juni - 24 juni ..... TUIN KUNST HOGELAND

Uitgegeven: 04-06-2018
zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018
zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018
zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018

Een dagje Hogeland in vier eigenzinnige Tuinen met beeldende kunst en versnaperingen 
Tuin Kunst Hogeland waait drie weekenden lang een frisse wind door de tuinen… 
Op drie achtereenvolgende weekenden (9 en 10, 16 en 17, 23 en 24 juni 2018) vindt het evenement Tuin Kunst Hogeland plaats, telkens van 11.00 tot 17.00 uur. 
Een prachtige route langs vier locaties met bijzondere tuinen. Zes beeldend kunstenaars, een fotograaf en een goudsmid tonen hun werk. Bovendien kan het publiek drie excentrieke wunderkammers bezoeken.  

Een van de locaties is De Kleine Plantage in Eenrum. Een kleinschalige en eigenzinnige kwekerij met tuinen voor de liefhebber en de tuinfanaat. Met beelden van Jan Steen en met betonobjecten van gastkunstenaar Trude van Assem.

Landhuis en Parktuin Oosterhouw in Leens is een huis waar de tijd stilstaat, achterover helt en sprongen maakt. Speciaal voor deze weekenden zijn er drie wunderkammers ingericht. Het is mogelijk om hier neer te strijken voor de lunch. Wie dat wil kan moet wel eerst even reserveren via christiaan@oosterhouw.nl .

In Ulrum staan de deuren Bij de Kunstenaars Margriet Barends en Harm van der Meulen open. Beelden van brons en cortenstaal op een plek waar de ransuilen roesten. Een beeldhouwer, een schilder en gastexposant goudsmid Bram van Huis in een dorps kunstenaarshuis met een verborgen theetuin. 

In Kloosterburen tref je een wilde bostuin op de locatie Bij Anne Wine aan, vol met verrassingen, bouwsels en zitjes. Voor deze dagen is er een speciale expositie “3 fotovisies op 1 tuin” met tuingasten fotograaf Hans Sas en beeldend kunstenaar Ra van der Hoek. In het atelier is een overzicht te zien van de textielobjecten van anne wine. De dag kan hier heerlijk ontspannen afgesloten worden met een borrel tussen de bomen. 

Kortom een rondje Hogeland waar men de hele dag mee bezig kan zijn. Met een ritje door een adembenemend mooi gebied met zijn maren, rietkragen, de akkers waar het graan begint te rijpen, de bochtige wegen, de dijken, vaak nog in drieën. Van waker tot dromer. Even een kijkje over de wakersdijk. Zicht over het wad en de kwelders met duizenden wadvogels. Een land waar je, als je het al niet bent, verliefd op wordt. Het mooist met de fiets, maar ook met de auto zeer de moeite waard. Meer informatie op www.tuinkunsthogeland.nl 

  
Parktuin Oosterhouw, Hoofdstraat 35, Leens
Margriet Barends & Harm van der Meulen, Noorderstraat 14, Ulrum
bij anne wine, Hoofdstraat 69, Kloosterburen
Kwekerij De Kleine Plantage, Handerweg 1, Eenrum
 

7 en 8 juli 2018 HOSTADAGEN

Uitgegeven: 01-12-2017
HOSTADAGEN
De Kleine Plantage biedt een enorme verscheidenheid aan schaduwplanten en Jannes van Rossum van de Nederlandse Hostavereniging komt met de nieuwste hostacultivars. Op zaterdag is Bart Wortelboer er met zijn collectie schaduwplanten.
Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

4 en 5 augustus 2018 DAHLIADAGEN

Uitgegeven: 01-12-2017
DAHLIADAGEN
Een weekend in het kader van de hoogzomerbloei. Met een groot sortiment dahlia’s en veel zomerbloeiende vaste planten. Brian Kabbes geeft een lezing en komt met een selectie uit zijn sortiment. Marie Lang en Sophia Schrödter van de gelijknamige Duitse uitgeverij zijn er met onder meer hun prachtige kaarten en veel beeldschone cadeauverpakkingen van zaden.
Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

OP STAP: 25 en 26 augustus 2018 .....Pflanzenmarkt am Kiekeberg

Uitgegeven: 30-11-2017
Plantenmarkt in het openluchtmuseum Kiekeberg in Rosengarten-Ehestorf bij Hamburg.
Ook in augustus een interessante plantenmarkt met veel gespecialiseerde kwekerijen.
(http://www.kiekeberg-museum.de/das-knnen-sie-erleben/pflanzenmarkt.html)

1 en 2 september 2018 LIEFHEBBERSDAGEN

Uitgegeven: 01-12-2017
LIEFHEBBERSDAGEN
Bollen, boeken en planten.
Een feestelijke afsluiting van de themaweekenden met voorjaarsbollen en stinzenbollen van Hein Meeuwissen, met de nieuwste boeken op tuin- en tuinarchitectuurgebied van de Amsterdamse boekhandel Architectura & Natura en de meest bijzondere heesters van kwekerij Arborealis. De planten van De Kleine Plantage en voorlichting over aanleg en onderhoud.
Open van 10.00-17.00. Gratis toegang.

13 en 14 oktober HERFSTSONATE

Uitgegeven: 20-02-2018
HERFSTSONATE
Een feestelijke afsluiting van het seizoen met schrijfster Ria Loohuizen en haar boeken en oogst uit de herfst. Met Antiquariaat Bij Tij En Ontij uit Kloosterburen met een groot sortiment antiquarische planten- en tuinboeken. En bloemenweidemengsels van De Cruydt-Hoeck, wilde planten en stinzenbollen van De Heliant. 
Open van 10.00-17.00 uur. Gratis toegang.


Bekijk het nieuwsarchief..Onze vermelding op https://www.keurmerk.info