Jaarprogramma


PROGRAMMA DE KLEINE PLANTAGE 2022 

DE KLEINE PLANTAGE GAAT NOG DOOR TOT 30 JUNI 2022
Na bijna veertig jaar stopt kwekerij De Kleine Plantage per 30 juni 2022. Met veel passie, liefde en deskundigheid hebben Fleur van Zonneveld en Eric Spruit vorm gegeven aan een bedrijf dat in binnen- en buitenland bekend is, zowel vanwege de kwekerij als vanwege de tuinen. Die tuinen en de kwekerij worden tot 1 juli in optimale conditie gehouden. Vanaf half maart staat de kwekerij weer vol met vaste planten, vanaf begin april komen daar de rozen en clematissen bij en in het begin van mei zullen de éénjarigen en niet-winterharde planten als vanouds aanwezig zijn.
Ook de themadagen, die op de eerste weekenden van de maanden gehouden werden, gaan in 2022 door. In april, mei en juni worden drie activiteiten georganiseerd met een bundeling van vele standhouders die bij de dagen in voorgaande jaren van de partij waren.

Op 2 en 3 april VOORJAARSPRIKKELS: 
Rozen van de biologische rozenkwekerij De Bierkreek, zaden van De Cruydt-Hoeck, heemplanten van De Heliant, antiquarische boeken van Bij Tij en Ontij, voorlichting door De Hofenier, e.a.

Op 7 en 8 mei BOL & BOS: 
Zomerbollen van Hein Meeuwissen, voedselbosplanten en heesters van Arborealis, boeken over tuinen en architectuur van Architectura & Natura, schaduwplanten van Bart Wortelboer.

Op 4 en 5 juni FINAL ATTRACTION: 
Het allerlaatste themaweekend: bloemenkaarten en porcelein van Lang & Schrödter, Boeken van De Groene Luwte en Ria Loohuizen, kruiden en groenten van Het Blauwe Huis, duurzame en praktische spullen voor huis en tuin van Handig Goed, tuintijdschrift Onze Eigen Tuin, vaste planten en een lezing van en door Brian Kabbes, hosta’s van Jannes van Rossum. Een grote finale.

Voor tuinliefhebbers en tuinclubs biedt de periode van maart tot 30 juni de laatste mogelijkheid om de kwekerij en de tuinen van De Kleine Plantage te bezoeken, een kwekerij die in de afgelopen veertig jaar binnen de Nederlandse tuincultuur van belang is geweest.

De Kleine Plantage
Handerweg 1
9967TC Eenrum
info@dekleineplantage.nl
www.dekleineplantage.nl


  

Onze vermelding op https://www.keurmerk.info